Windows 7 en App-V migratie bij Dekker Zevenhuizen

Dekker Zevenhuizen is in Nederland dé specialist op het gebied van keukenbladen en keukenaccessoires. Platani heeft in een project haar vestigingen gestandaardiseerd op Windows 7 en App-V. Hierdoor werd een betere performance gehaald en is het beheer eenvoudiger.

Opdrachgever:
Dekker Zevenhuizen
Uitgevoerd in:
2010

Raymond Kops, ICT-manager bij Dekker Zevenhuizen: “In Zevenhuizen gebruikten we Windows XP terwijl op de locatie die we overnamen nog oude DOS-applicaties in gebruik waren. Door die diversiteit aan werkplekomgevingen was het moeilijk, om overal dezelfde functionaliteiten aan te bieden. Daarom wilden we naar één uniforme gebruikersomgeving met als belangrijkste doel om op alle locaties dezelfde faciliteiten te hebben. Ook wilden we meer grip hebben op de applicaties. We hadden namelijk geen inzicht in de applicaties die de medewerkers op hun pc's hadden draaien. Als je daar een overzicht van maakte, kon het morgen weer anders zijn.

Na een analyse koos de keukenfabrikant voor Windows 7 voor de hoofdlocatie en Remote Desktop Services op de andere locatie. Ook is een applicatie- en hardwarelijst opgesteld. Om grip te krijgen op de applicaties, die de medewerkers in gebruik hebben, worden de applicaties zoveel mogelijk gevirtualiseerd met Microsoft Application Virtualization (App-V).  

Raymond Kops vindt beheerbaarheid en standaardisatie de grote voordelen van Windows 7. “Niet alleen ervaren onze gebruikers het besturingssysteem als zeer prettig. Het is ook een zeer gebruikersvriendelijk platform, het is stabiel en daarmee een zeer aantrekkelijk alternatief voor Windows XP, ook al omdat het niveau van beveiliging en betrouwbaarheid een stuk hoger ligt dan bij Windows XP,” aldus Raymond Kops.

Lees verder op de Microsoft site

Meer cases in hetzelfde kennisgebied

Platani ontwerpt een state of the art wereldwijde infrastructuur

De nieuwe infrastructuur maakt tijd- en plaats onafhankelijk werken mogelijk. Wereldwijd.
Architectuur en Projectleiding Cloud en Identity Management

Platani implementeert System Center Configuration Manager (SCCM)

Voor een opdrachtgever uit de geestelijke gezondheidzorg (GGZ) heeft Platani een volledig geautomatiseerde deployment infrastructuur ingericht op basis van Microsoft SCCM.
Cloud en Identity Management

Platani ontwerpt werkplek 2.0, de werkplek van de toekomst

Voor een grote opdrachtgever in de dienstverlenende sector uit het westen van het land heeft Platani, als reactie op een RFP het ontwerp en migratieplan mogen uitvoeren van de werkplek 2.0 van de toekomst.
Cloud en Identity Management Werkplek Concepten en Application Delivery

Platani migreert een internationale farmaceutische organisatie naar één Exchange omgeving

Een migratie naar één Exchange omgeving voor alle (inter)nationale locaties en bedrijfsonderdelen.
Cloud en Identity Management Architectuur en Projectleiding

Bekijk alle cases