Veilig toegang tot gegevens bij een bank met de Citrix Netscaler

Niet alle functionaliteiten zijn extern beschikbaar. Voor sommige hiervan gelden extra regels voordat deze buiten de muren van de bank gebruikt mogen worden. Hiervoor is de Netscaler geconfigureerd om deze regels te toetsen. Aan de hand van de uitkomst krijgt de gebruiker de functionaliteiten die nodig zijn èn zijn toegestaan.

Opdrachgever:
Financiële dienstverlener
Uitgevoerd in:
2012

Bij deze organisatie hebben we twee Citrix XenApp farms ingericht. Eén voor KA applicaties en één voor business applicaties (restricted). Dit is gedaan om tegemoet te komen aan de beveiligingseisen van deze bank. Zo mag bijvoorbeeld iedereen binnen het netwerk gebruik maken van beide omgevingen. Echter, wanneer een gebruiker vanaf een niet vertrouwde locatie binnenkomt, dan gelden er een aantal regels om de restricted farm te mogen benaderen. Als de gebruiker niet voldoet aan de regels, dan wordt de betreffende gebruiker automatisch naar de algemene (KA) farm geredirect, zodat deze gebruiker in ieder geval zijn KA applicaties kan gebruiken.

Om het bovenstaande in te richten en hiermee te voldoen aan de beveiligingseisen van de bank, zijn de Citrix Netscaler MPX-5500 appliances ingezet. Verder is er gebruik gemaakt van de Extentrix tool voor het definiëren van de verschillende EPA (End Point Analysis) scans.

De Citrix farms zijn overigens ingericht op basis van “golden images” en Citrix Provisioning Services. De applicaties worden aangeboden met Microsoft App-V. Om de applicaties razendsnel te kunnen starten hebben we een centrale ‘readonly’ App-V cache ingericht. 

Meer cases in hetzelfde kennisgebied

Platani ontwerpt en bouwt een application delivery platform op basis van Citrix

Voor een online warenhuis heeft Platani een moderne en toekomstvaste application delivery infrastructuur gebouwd op basis van Citrix technologieën.
Werkplek Concepten en Application Delivery

Medlon Laboratoria door Platani begeleid naar de Cloud

Onder begeleiding van een architect en specialisten van Platani is een ontwerp gemaakt van de nieuwe infrastructuur, gebaseerd op de Cloud.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Migratie naar een nieuwe versie van Office bij Damen Shipyards

Na de upgrade van Exchange was het tijd om ook de nieuwe versie van Office te gebruiken om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden.
Werkplek Concepten en Application Delivery

Platani ontwerpt werkplek 2.0, de werkplek van de toekomst

Voor een grote opdrachtgever in de dienstverlenende sector uit het westen van het land heeft Platani, als reactie op een RFP het ontwerp en migratieplan mogen uitvoeren van de werkplek 2.0 van de toekomst.
Cloud en Identity Management Werkplek Concepten en Application Delivery

De nieuwe digitale werkplek: van ontwerp naar Proof of Concept.. en verder

Voor een opdrachtgever uit de overheidssector heeft Platani de werkplek van de toekomst ontworpen en aangetoond in een Proof of Concept.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

“De Nieuwe ICT Werkomgeving” op basis van MS RDS en Quest vWorkspace

Voor een hogeschool is een nieuwe applicatie delivery infrastructuur op gebouwd.
Werkplek Concepten en Application Delivery

Provincie Zuid Holland: De Nieuwe Desktop –van blauwdruk naar bouw

Voor de Provincie Zuid-Holland heeft Platani “De Nieuwe Desktop” onderzocht, ontworpen, getoetst en gebouwd.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Koninklijke Visio: Eén uniforme werkplek met Quest vWorkspace

De wens voor een uniforme werkplek voor alle medewerkers leidde tot een functioneel ontwerp en, na een proof-of-concept, tot een technisch ontwerp op basis van Remote Desktop Services en Quest vWorkspace.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Bekijk alle cases