Thema's

Actuele ICT thema's zorgen voor continue beweging binnen alle aspecten van het bedrijfsleven. Hoe zorgt u er voor dat u deze thema's optimaal inzet om uw voorsprong ten opzichte van uw concurrenten te behouden? Hoe zorgt u ervoor dat IT doelstellingen gematcht zijn aan de strategische doelstellingen van de organisatie?

Platani weet als geen ander organisaties te ondersteunen bij het afstemmen van de juiste keuzes met betrekking tot actuele thema's.

Actuele thema's op dit moment zijn:

 microsoft_cspPlatani als uw Cloud Solutions Provider

Als Microsoft Cloud Solutions Provider levert Platani Microsoft Cloud producten. Maar zoals u dat van ons gewend bent is dat niet het enige wat we doen. We bieden naast de producten ook ondersteuning en technische expertise om u te helpen bij het implementeren, onderhouden en innoveren van uw online omgeving. Als CSP helpen wij u om zo de voordelen van Office365, EMS en Azure voor uw onderneming te maximaliseren.

Lees meer...

 fslogixFSLogix als oplossing voor performanceproblemen binnen SBC omgevingen

Ervaart u performanceproblemen binnen uw SBC (MS-RDS/Citrix-XenApp) omgeving in combinatie met Office 365? Lopen uw Outlook sessies niet zo snel als verwacht? Ziet u het instellen van caching of redirects niet als “oplossing”?

Platani biedt u een implementatie aan van FSlogix op basis van ons “no cure no pay” concept.

Lees meer...

 

netscalerNetScaler optimalisatie sessie

Heeft u een Citrix NetScaler oplossing binnen uw huidige infrastructuur? En bent u benieuwd of deze optimaal geconfigureerd is m.b.t. performance en security?

 

Platani is een van de meest gespecialiseerde kennispartners van Citrix voor haar NetScaler propositie. Platani acteert vanuit functionele behoefte en kijkt vanuit daar hoe uw Citrix NetScaler zo optimaal mogelijk ingezet kan worden.

Lees meer...

securitySecurity Assessment in a Day

Is uw ICT-omgeving uitstekend beveiligd? Bent u volledig op de hoogte en voorbereid op wetgeving zoals wet meldplicht datalekken? Bent u klaar voor de aankomende Europese Global Data Protection Regulation (GDPR) wetgeving? Of heeft u behoefte aan een security quick scan van uw ICT-omgeving om inzicht te krijgen hoe veilig uw ICT-omgeving nu echt is?

Platani biedt u een onafhankelijke security audit aan op basis van ons ‘security quick scan in a day’ concept.

Lees meer...

systrack

 

 

 

Assessment van uw werkplekconcept met behulp van Lakeside Systrack

Ervaart u performanceproblemen binnen uw IT omgeving? Hebt u hardnekkige storingen binnen uw werkplekconcept waarbij u niet precies weet wat de oorzaak nu is? Hebt u klagende gebruikers en wilt u meetbare gegevens over de gebruikservaringen van uw werkplekconcept?

Platani biedt u een werkplekassessment aan met behulp van Lakeside SysTrack.

Lees meer....

 

wat is Cloud ComputingZiet u door de wolken de Cloud niet meer?

De Cloud is de hype voorbij en om mijn IT infrastructuur toekomst bestendig te maken krijg ik steeds meer signalen om iets met de Cloud te gaan doen. Maar wat kan de Cloud nu eigenlijk voor mij betekenen en wat is de eerste stap? Ik zie door de wolken de Cloud niet meer.

Herkent u zichzelf hierin? Lees verder...

 

 

 

 

siterecoveryvideothumbnailAzure Site Recovery via het Platani CSP model.

Platani biedt als Microsoft Cloud Solution Provider hulp bij klanten die een oplossing zoeken voor hun Disaster Recovery (DR) behoeften. Steeds vaker kiezen klanten ervoor om geen heel dure DR site te gaan bouwen. Het voelt immers als een verzekering en daar wil geen klant teveel premie voor betalen. Steeds vaker krijgen we dan ook de vraag om klanten te helpen met een strategie om de DR te gaan plaatsen binnen een Cloud oplossing, op basis van pay-per-use. (lees verder...)

 

windows10logo1Windows 10 - een jaar later

Windows 10 is inmiddels een jaar op de markt en veel bedrijven zijn de overstap naar dit besturingssysteem al aan het overwegen, of zijn er zelfs al mee bezig. Wat zijn nu de grote voordelen van Windows 10 ten opzichte van zijn voorgangers? (lees verder...)

Overweegt u een overstap naar Windows 10, of bent u bezig met een migratie en loopt u tegen problemen aan? Vraag dan gerust om advies en hulp. Platani heeft als Windows 10 Check-In partner de nodige ervaring opgedaan bij implementaties en migraties van Windows 10, met en zonder hulp van deployment tooling. Ondanks de toegenomen gebruiksvriendelijkheid zijn er zeker zaken om rekening mee te houden bij een grotere uitrol.

 

 

slidestorageenvirtualisatiePlatani Managed Services

De Platani Managed Services overeenkomst is gericht op ondersteuning van uw eigen IT medewerkers wanneer zij dit nodig hebben. Op basis van heldere afspraken worden uw IT medewerkers ondersteund bij technische vragen en problemen op uw IT infrastructuur. Deze overeenkomst richt zich op snelle en kwalitatief hoogstaande dienstverlening door ervaren en hoogopgeleide Platani consultants en specialisten, waarbij onze zorg ook uitgaat naar de gebruikers van uw IT infrastructuur. (lees verder...)

 

 

cloud computingCloud Computing

Cloud Computing is niet simpelweg een verandering van technologie. Het is een transformatie van uw business model. Cloud Computing verandert de manier waarop uw organisatie IT infrastructuur “consumeert”, waarbij rekenkracht en geheugen flexibel en op afroep beschikbaar moeten zijn. Laat de specialisten van Platani u helpen met het ontwikkelen en opstellen van uw eigen Cloud strategie, waarbij maximale wendbaarheid en gecontroleerde kosten hoog op de agenda staan.

Lees hier meer over hoe wij dat doen!

 

 

 

applicationdeliveryinfrastructureMobile Device Management

De groei en diversiteit van mobiele apparatuur creëert de nodige uitdagingen voor de ICT beheerorganisaties. Beheerafdelingen worden steeds vaker geconfronteerd met vraagstukken over het beheer en het beveiligen van (bedrijfs)informatie en applicaties op mobiele toestellen. Ook wanneer het toestel geen eigendom is van de organisatie.

Daarnaast hebben uw medewerkers toenemende verwachtingen ten aanzien van de flexibiliteit en snelheid waarmee hun apparaten toegang kunnen krijgen tot het netwerk. Indien een organisatie zich afsluit voor het gebruik van “eigen” mobiele apparatuur, zoals smartphones en tablets, dan zullen de medewerkers hun eigen weg gaan zoeken om toegang te krijgen tot mail, agenda en bedrijfsinformatie. Denk daarbij aan het doorsturen van de mail met bijlage, of het gebruik van oplossingen als Dropbox. De wegen sluiten is dus geen goede optie. (lees verder...)

 

vergrootglas

Is mijn IT infrastructuur fit genoeg voor mijn organisatie?

Een solide IT-infrastructuur is de basis van uw bedrijfsvoering. Het samenhangende geheel van uw werkplekken, servers, opslag en netwerk moet op orde zijn om te presteren. Is uw IT op orde? is de prestatie, beschikbaarheid en schaalbaarheid van uw IT infrastructuur nog wel passend voor u?

Kunt u snel vinden wat u zoekt? Kunt u gemakkelijk en snel applicaties gebruiken? Kunt u makkelijk nieuwe systemen aansluiten op wat u al hebt? En hoe vaak zit u duimen te draaien omdat uw internet er uitligt of een proces is vastgelopen? Dat zijn allemaal vragen die te maken hebben met de kwaliteit van uw IT-infrastructuur. Overal is wel eens wat aan de hand, dus hoe weet u nu of u wel de juiste IT-infrastructuur heeft?

Platani biedt Infrastructuur Analyses naar uw eigen IT infrastructuur aan. Binnen deze onderzoeken wordt een deel van uw IT infrastructuur aan een soort "health scan" onderworpen om op die manier verbeteringen te vinden. (lees verder...)

 

End of Life Windows 2003, bangmakerij of echt risico?

Windows Server 2003 is aan de beurt om met pensioen te gaan. Op dinsdag 14 juli 2015 zal Microsoft voor de laatste keer beveiligingsupdates voor Windows Server 2003 en Windows Server 2003 R2 uitbrengen. Microsoft omschrijft dit als End-Of-Life. Uiteraard blijft Windows 2003 op of na die datum gewoon functioneren, maar Microsoft zal na die datum geen oplossingen voor beveiligingsproblemen meer uitbrengen. Het is daarmee nwin2k3endisnear1iet verstandig om het product dan nog te gebruiken.

Windows Server 2003 End-Of-Life

Veel bedrijven hebben nog één of meerdere servers draaien op basis van Windows Server 2003. De noodzaak om naar een nieuwe variant te upgraden heeft zich nog niet eerder voorgedaan, of is vanwege de complexiteit van een upgrade van een 32 bits naar een 64 bits OS uitgesteld. Daarnaast geldt bij de meeste bedrijven de filosofie: “If it ain’t broken, don’t fix it”. (lees verder...)