Provincie Zuid Holland: De Nieuwe Desktop –van blauwdruk naar bouw

Gebruikers te vragen naar wensen en eisen over een nieuwe werkplek, dat was een nieuwe aanpak. Daarna ontwerpen, Citrix technologie moest het worden. Maar niet zomaar, we moesten het ontwerp aantonen in een Proof of Concept. En toen dat goed was hebben we het gedetailleerd ontworpen. En na een anonieme aanbesteding mochten we het ook bouwen! Fantastisch, van blauwdruk naar realisatie, samen met de klant.

Opdrachgever:
Provincie Zuid-Holland
Uitgevoerd in:
2012 - 2013

De Provincie Zuid-Holland wilde graag beschikken over moderne IT middelen. Maar hoe pak je zoiets nu aan? Tijdens een bezoek aan een Heliview congres maakt Platani veel indruk met onze aanpak gericht op creatieve communicatie.

Het werd Platani gegund om een onderzoek in te stellen naar de wensen en eisen over een nieuwe digitale werkplek. Onze aanpak was nieuw; met behulp van interviews, enquêtes en workshops werden heel veel mensen uit verschillende onderdelen van de organisatie betrokken. Samen kwamen we tot een uitgebreide lijst van wensen en eisen.

In samenwerking met de IT mensen van de provincie zijn we toen gaan ontwerpen. In interactieve workshops hebben we gezocht naar de meest passende technologie. Citrix technologie moest het gaan worden in de vorm van XenApp, XenDesktop en Netscalers. Beheersbaar door de inzet van Citrix XenServer als hypervisor en door de inzet van Provisioning Services en EdgeSight. Schaalbaar door de inzet van App-V en RES Workspace Manager. Bruikbaar door de inzet van Office 2010 en Lync.

Mooi, zo’n ontwerp. Maar de provincie was kritisch; hoe weten we nu dat deze technologie werkelijk onze eisen en wensen invult? We hebben het gewoon laten zien. In het klein hebben we alle componenten gebouwd en we hebben de mensen van de provincie laten testen en er mee laten werken. De op- en aanmerkingen hebben we verwerkt, het ontwerp was inderdaad in de roos!

Maar daarmee waren we er nog niet. Een Proof of Concept is 1 ding, toen moest er ook nog ontworpen worden voor de totale omgeving. Hoog beschikbaar moest het allemaal zijn, en schaalbaar, en robuust en…. Het gedetailleerde technisch ontwerp wat we hebben opgeleverd omvatte alle wensen en eisen.

En toen? De provincie heeft het detail technische ontwerp gebruikt om een aanbesteding uit te schrijven. Geanonimiseerd mochten vier partijen inschrijven. Platani was 1 van deze partijen, en denk maar niet dat het eenvoudig was. We hebben zwaar ingezet op kennisoverdracht en korte doorlooptijden. En niet zonder resultaat; we wonnen de aanbesteding!

In de bouwfase hanteren wij een unieke aanpak: in eerste instantie dragen wij kennis over aan de beheerders van de provincie tijdens kennissessies. In de uiteindelijke bouwfase bouwen de beheerders van de provincie de omgeving en kijken wij mee. Zo garanderen wij dat de kennis over de omgeving ook daadwerkelijk bij de beheerders aanwezig is.

En zo hebben we samen met de klant een hele reis achter de rug. Van onderzoek naar Proof of Concept, van detail ontwerp naar uitvoering en kennisoverdracht.

De technologieën die zijn gebruikt: Citrix XenServer, Citrix Provisioning, Citrix XenApp, Citrix XenDesktop, Windows 2008R2, Windows 7, Microsoft App-V, RES Workspace Manager, Citrix Netscaler, Office 2010 en Lync 2013

Meer cases in hetzelfde kennisgebied

Platani ontwerpt en bouwt een application delivery platform op basis van Citrix

Voor een online warenhuis heeft Platani een moderne en toekomstvaste application delivery infrastructuur gebouwd op basis van Citrix technologieën.
Werkplek Concepten en Application Delivery

Medlon Laboratoria door Platani begeleid naar de Cloud

Onder begeleiding van een architect en specialisten van Platani is een ontwerp gemaakt van de nieuwe infrastructuur, gebaseerd op de Cloud.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Migratie naar een nieuwe versie van Office bij Damen Shipyards

Na de upgrade van Exchange was het tijd om ook de nieuwe versie van Office te gebruiken om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden.
Werkplek Concepten en Application Delivery

Platani ontwerpt werkplek 2.0, de werkplek van de toekomst

Voor een grote opdrachtgever in de dienstverlenende sector uit het westen van het land heeft Platani, als reactie op een RFP het ontwerp en migratieplan mogen uitvoeren van de werkplek 2.0 van de toekomst.
Cloud en Identity Management Werkplek Concepten en Application Delivery

De nieuwe digitale werkplek: van ontwerp naar Proof of Concept.. en verder

Voor een opdrachtgever uit de overheidssector heeft Platani de werkplek van de toekomst ontworpen en aangetoond in een Proof of Concept.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Veilig toegang tot gegevens bij een bank met de Citrix Netscaler

Bij een bank is door Platani met de Citrix NetScaler appliances een beveiligde externe toegangspoort gebouwd.
Werkplek Concepten en Application Delivery

“De Nieuwe ICT Werkomgeving” op basis van MS RDS en Quest vWorkspace

Voor een hogeschool is een nieuwe applicatie delivery infrastructuur op gebouwd.
Werkplek Concepten en Application Delivery

Koninklijke Visio: Eén uniforme werkplek met Quest vWorkspace

De wens voor een uniforme werkplek voor alle medewerkers leidde tot een functioneel ontwerp en, na een proof-of-concept, tot een technisch ontwerp op basis van Remote Desktop Services en Quest vWorkspace.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Platani ontwerpt een state of the art wereldwijde infrastructuur

De nieuwe infrastructuur maakt tijd- en plaats onafhankelijk werken mogelijk. Wereldwijd.
Architectuur en Projectleiding Cloud en Identity Management

Platani migreert een internationale farmaceutische organisatie naar één Exchange omgeving

Een migratie naar één Exchange omgeving voor alle (inter)nationale locaties en bedrijfsonderdelen.
Cloud en Identity Management Architectuur en Projectleiding

Volwassenheids onderzoek naar IT beheer en processen

Voor een opdrachtgever in de sector Power en Utilities hebben we een volwassenheidsonderzoek uitgevoerd.
Architectuur en Projectleiding

NBTC: ICT in de Cloud voor een moderne organisatie

Voor het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft Platani geholpen met de migratie naar Office 365.
Architectuur en Projectleiding

ICT strategie bepaalt de roadmap voor de komende jaren bij Mammoet

Voor Mammoet heeft Platani de ICT strategie en roadmap opgesteld voor de komende 3 jaar.
Architectuur en Projectleiding

Platani verhuist IT omgeving van Royal Roofing Materials

Platani verhuist server en storage omgeving van Royal Roofing Materials
Architectuur en Projectleiding Infrastructure en Storage

Bekijk alle cases