Platani ontwerpt een nieuwe Active Directory

“Samenvoegen van de onderliggende omgevingen naar een corporate omgeving”, was de opdracht. En met 1.100 servers is dat geen eenvoudige klus. Platani heeft het ontwerp gemaakt voor een nieuwe Active Directory.

Opdrachgever:
Financiële dienstverlener
Uitgevoerd in:
2011

Twee organisaties, met elke een eigen infrastructuur, worden samengevoegd. Dat moet o.a. leiden tot één geconsolideerde en geoptimaliseerde Active Directory. Deze nieuwe omgeving telt circa 1.100 servers en 800 werkplekken. Dat kan snel complex worden. De nieuwe inrichting van Active Directory kenmerkt zich daarom door de relatief eenvoudige en transparante opzet. In samenwerking met de IT Operations afdeling heeft Platani een Globaal Functioneel- en Globaal Technisch Ontwerp gemaakt en het migratieplan waarmee de nieuwe Active Directory gerealiseerd kan worden.

Vanwege de gewenste scheiding tussen de verschillende omgevingen is er gekozen voor de forest als security boundary en is binnen het forest een single domain gekozen. Dit betekent dat de gebruikers, werkplekken en KA-gerelateerde services (kantoorautomatisering, telefonie,  back-up / restore) in een eigen forest zijn opgenomen. De objecten (de productie en uitwijk servers) zijn ook ieder in een eigen forest opgenomen. Hiermee wordt voldaan aan een groot deel van de requirements op het gebied van beveiliging, transparantie en beheersbaarheid. Voor Exchange wordt verder gebruik gemaakt van een zogenaamde Database Availability Group (DAG), waarmee een hoge beschikbaarheid kan worden gehaald, terwijl het aantal componenten laag blijft.

Bekijk alle cases