Migratie naar een nieuwe versie van Office bij Damen Shipyards

Met de Microsoft Office Planning and Migration Toolkit werden de aanwezige bestanden van de bestaande fileservers gescand en gecontroleerd op compatibiliteit met Office 2010. Daarna was het zover: de uitrol van Office 2010.

Opdrachgever:
Damen Shipyards
Uitgevoerd in:
2011

Scheepsbouwer Damen Shipyards Gorinchem werkte nog met Office 2003. Een upgrade naar de 2010-versie van Exchange Server leidde tot complicaties met de negen jaar oude Office-versie. Nadat de Office-software was vervangen door Office 2010 waren die snel van de baan.

Niet alleen om de compatibiliteit met Exchange te verbeteren en efficiënter te kunnen werken, maar ook om te profiteren van de nieuwste functionaliteiten die deze Office-versie te bieden heeft. Met name de archivering van e-mail, de integratie met SharePoint Server 2010, de sterk verbeterde grafische functionaliteit en de verbeterde zoekmogelijkheden van Outlook.

Er is eerst een projectplan gemaakt. Deze moest eventuele verrassingen en tegenvallers uitsluiten. Damen wilde bijvoorbeeld voorkomen, dat de implementatie van Office 2010 nieuwe compatibiliteitsproblemen zou introduceren. ICT-partner Platani heeft daarom een inventarisatie uitgevoerd. Met behulp van de Microsoft Office Planning and Migration Toolkit werden de aanwezige bestanden van de bestaande fileservers gescand en gecontroleerd op compatibiliteit met Office 2010. Bernard Zweistra: "We wilden onder meer weten of al onze macro’s zouden samenwerken met de nieuwste Office-versie en of die zouden werken op onze desktops en notebooks. De resultaten van de testen waren bemoedigend, waardoor we de stakeholders – met name de directie – ervan konden overtuigen dat Office 2010 er moest komen. Ook hebben we de resultaten gedeeld met de eindgebruikers om aan te geven dat er weinig overgangsperikelen te verwachten waren."

De inschatting van onze helpdesk was dat circa 90% van alle gebruikers wel enige basiskennis van de nieuwe functionaliteiten van Office 2010 zou kunnen gebruiken. Voor hen heeft partner Platani een seminar georganiseerd, om hun inzicht te geven in o.a. Outlook 2010 en hen enthousiast te maken voor de nieuwe software. In totaal stonden er tien presentaties gepland overeen periode van twee weken, zodat de meeste gebruikers de kans hadden om een van de sessies te bezoeken. In totaal hebben we zo ruim 600 gebruikers efficiënt kunnen informeren over de komst van Office 2010.

Ook konden de gebruikers inschrijven op workshops, waarin zij in één tot anderhalf uur durende sessies met de specifieke Office 2010 toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook konden oefenen en vragen konden stellen. "Die voorbereiding heeft goed gewerkt en werd ook hoog gewaardeerd door onze gebruikers."

Meer cases in hetzelfde kennisgebied

Platani ontwerpt en bouwt een application delivery platform op basis van Citrix

Voor een online warenhuis heeft Platani een moderne en toekomstvaste application delivery infrastructuur gebouwd op basis van Citrix technologieën.
Werkplek Concepten en Application Delivery

Medlon Laboratoria door Platani begeleid naar de Cloud

Onder begeleiding van een architect en specialisten van Platani is een ontwerp gemaakt van de nieuwe infrastructuur, gebaseerd op de Cloud.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Platani ontwerpt werkplek 2.0, de werkplek van de toekomst

Voor een grote opdrachtgever in de dienstverlenende sector uit het westen van het land heeft Platani, als reactie op een RFP het ontwerp en migratieplan mogen uitvoeren van de werkplek 2.0 van de toekomst.
Cloud en Identity Management Werkplek Concepten en Application Delivery

De nieuwe digitale werkplek: van ontwerp naar Proof of Concept.. en verder

Voor een opdrachtgever uit de overheidssector heeft Platani de werkplek van de toekomst ontworpen en aangetoond in een Proof of Concept.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Veilig toegang tot gegevens bij een bank met de Citrix Netscaler

Bij een bank is door Platani met de Citrix NetScaler appliances een beveiligde externe toegangspoort gebouwd.
Werkplek Concepten en Application Delivery

“De Nieuwe ICT Werkomgeving” op basis van MS RDS en Quest vWorkspace

Voor een hogeschool is een nieuwe applicatie delivery infrastructuur op gebouwd.
Werkplek Concepten en Application Delivery

Provincie Zuid Holland: De Nieuwe Desktop –van blauwdruk naar bouw

Voor de Provincie Zuid-Holland heeft Platani “De Nieuwe Desktop” onderzocht, ontworpen, getoetst en gebouwd.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Koninklijke Visio: Eén uniforme werkplek met Quest vWorkspace

De wens voor een uniforme werkplek voor alle medewerkers leidde tot een functioneel ontwerp en, na een proof-of-concept, tot een technisch ontwerp op basis van Remote Desktop Services en Quest vWorkspace.
Werkplek Concepten en Application Delivery Architectuur en Projectleiding

Bekijk alle cases