IT Consultant

Platani is gespecialiseerd in het geven van advies en het uitvoeren van projecten op het gebied van IT (Cloud) Infrastructuur. Onze focus ligt op ontwerp en bouw van werkplekconcepten en integratie van cloudoplossingen. Opdrachtgevers bevinden zich in heel Nederland.

Platani is een IT bedrijf met een professioneel en open werkklimaat, waar hoogopgeleide IT collega’s een succesvolle bijdrage leveren aan projecten. Platani is Cloud leverancier voor Microsoft (Azure / Office 365/ EMS).

Wat wordt jouw functie?

Als IT Consultant ben je verantwoordelijk voor ontwerp, realisatie en uitrol van IT-infrastructuuroplossingen bij onze klanten. Steeds meer met de focus op Cloud technologie. Het opstellen van ontwerpen, het meedenken met de klant en het daadwerkelijk bouwen van de allernieuwste infrastructuur-oplossingen vormen een groot deel van je werk. Je vervult een belangrijke schakel tussen de klant en Platani. Je kunt keuzes duidelijke toelichten. Vanuit jouw rol ben je verantwoordelijk voor de technische oplossing en voor de juiste toepassing hiervan, gebaseerd op standaarden en best practices.

De volgende werkzaamheden horen tot je takenpakket:

 • Het vertalen van een functionele vraag naar een technische oplossing.
 • Het in samenwerking met een collega ontwerpen van een infrastructuur (on-premises, hybride of in de Cloud).
 • Het maken en uitwerken van technische voorstellen.
 • Troubleshooten.
 • Je bent betrokken bij pre-sales trajecten.
 • Je draagt door kennisoverdracht bij aan de ontwikkeling van nieuwe productoplossingen op het gebied van IT (Cloud) infrastructuren.
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede voortgang en realisatie van projecten en de daarbij behorende communicatie, voortgangsrapportages en urenverantwoording.

Waar voldoe jij aan om deze functie tot een succes te maken?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding en zeker 5 jaar werkervaring op het gebied van IT-infrastructuur, aangevuld met vakgerichte trainingen en actuele certificeringen (Microsoft / Citrix/ VMware).
 • Je bent altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van werkplekconcepten, mobiliteit en/of Cloud computing.
 • Je hebt diepgaande kennis van Microsoft en/of Citrix.
 • Je bent zelfstandig, analytisch sterk, resultaatgericht, besluitvaardig.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je weet de brug te slaan tussen wat de klant wil en wat technisch mogelijk is.

Wat bieden wij?

Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een leaseauto, laptop, smartphone en 27 vakantiedagen. Verder bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en stimuleren wij persoonlijke ontwikkeling. Je werkt in een groeiend IT-bedrijf met een open werkklimaat en enthousiaste collega’s.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website www.platani.nl. Hier tref je uitgebreide informatie aan over de organisatie, wie wij zijn en wat we doen. Bij interesse kan je een email sturen met een actueel profiel naar recruitment@platani.nl onder vv IT Consultant. Je kunt ons ook bereiken onder het telefoonnummer: 030-303 13 38. Vraag naar Conny Roets.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Solliciteer

Andere vacatures bij Platani

(Junior) IT Specialist

Als IT Specialist ben je verantwoordelijk voor het beheer en support van IT-infrastructuuroplossingen van onze klanten. Steeds meer met de focus op Cloud technologie. Je vervult een belangrijke schake... Meer informatie

Consultant IT Infrastructuur

Een IT Consultant van Platani is verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en de uitrol van infrastructuuroplossingen bij onze klanten in Nederland Meer informatie

Projectleider IT Infrastructuur / IT Consultant

Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor de aansturing van IT projecten die Platani voor haar opdrachtgevers uitvoert. Als IT Consultant ben je verantwoordelijk voor ontwerp, realisatie en uitro... Meer informatie

Senior IT Consultant

Als Senior IT Consultant ben je verantwoordelijk voor ontwerp, realisatie en uitrol van IT-infrastructuuroplossingen bij onze klanten. Steeds meer met de focus op Cloud technologie. Het opstellen van ... Meer informatie

Senior IT Consultant MICROSOFT AZURE / OFFICE 365

Als Senior IT Consultant op het gebied van Microsoft Azure ben je verantwoordelijk voor ontwerp, realisatie en uitrol van Cloud infrastructuuroplossingen bij onze klanten. Het opstellen van ontwerpen,... Meer informatie