Herinrichting en groot onderhoud op virtuele omgeving

De virtuele infrastructuur, gebaseerd op VMware vSphere, is door ons getoetst op volwassenheid, best practices en toekomstvisie. In het adviesrapport zijn diverse aanbevelingen gedaan om de omgeving te verbeteren. Deze aanbevelingen hebben geleid tot groot onderhoud en deels herinrichting van de virtuele omgeving. Zonder dat gebruikers er last van hadden.

Opdrachgever:
Overheidsinstantie
Uitgevoerd in:
2012

Om inzicht te krijgen in de opzet en stabiliteit van deze virtuele infrastructuur, gebaseerd op VMware vSphere, is ons gevraagd om een onderzoek te doen naar de stabiliteit en om adviezen te geven m.b.t. de gemaakte keuzes in de inrichting. In een gedetailleerd rapport worden de bevindingen beschreven en worden adviezen gegeven voor het optimaliseren van de omgeving.

Het resultaat? Het rapport afkomstig uit het initiële onderzoek wordt gebruikt als leidraad voor het plegen van groot onderhoud op de omgeving. In reguliere intervallen voeren we dit groot onderhoud uit en in deze periode wordt de omgeving herontwikkeld van een speeltuin bedoeld voor OTA tot een serieuze virtuele infrastructuur waarop een groot (en groeiend) deel van de productie actief is. De omgeving is tevens geüpgraded naar de laatste versies.

De technologieën die zijn gebruikt: PowerCLI, vMA (vSphere Management Assistant), vCheck, VMware vSphere Health Check Report, VMware Health Analyzer en vCenter server.

Meer cases in hetzelfde kennisgebied

Platani virtualiseert de bestaande ICT infrastructuur

Voor een grote zorgaanbieder uit het oosten van het land heeft Platani de bestaande IT infrastructuur op basis van fysieke servers tot een vrijwel volledig gevirtualiseerde omgeving gemigreerd
Infrastructure en Storage

Platani verhuist IT omgeving van Royal Roofing Materials

Platani verhuist server en storage omgeving van Royal Roofing Materials
Architectuur en Projectleiding Infrastructure en Storage

Bekijk alle cases