De Hoenderloo Groep verbetert de bedrijfscontinuïteit en mobiele toegang met Citrix

“De NetScalers zorgen voor rolgebaseerde toegang vanaf de iPads. De combinatie van de iPad en snelle veilige toegang tot de Citrix XenDestop-omgeving via NetScaler functioneert als een goed huwelijk,“

Opdrachgever:
De Hoenderloo Groep
Uitgevoerd in:
2011

De Hoenderloo Groep bestaat al 160 jaar en heeft op dit moment 600 medewerkers. De organisatie helpt bij het creëren van een toekomst voor ongeveer 450 jongeren van 10 tot 18 jaar met complexe gedragsproblemen, die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen. De organisatie biedt een tijdelijk thuis, scholing, behandeling en diverse vrijetijdsactiviteiten aan. Om de dienstverlening uit te breiden is de organisatie begin 2011 gefuseerd met Pluryn, dat gespecialiseerd is in de ondersteuning van licht verstandelijk gehandicapte kinderen, jongeren en jongvolwassenen met leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen. De overkoepelende stichting heeft 3.500 medewerkers en heet de Pluryn Hoenderloo Groep, maar elke organisatie behoudt haar eigen naam en identiteit. Een groot gedeelte van de ondersteunende diensten van Pluryn is gevestigd in Nijmegen en de Hoenderloo Groep heeft kantoren in Hoenderloo en Deelen.

 “Behalve de noodzaak de bestaande infrastructuur te vernieuwen om de stabiliteit te verbeteren, moesten we ons voorbereiden op de fusie met Pluryn, de schaalbaarheid en bedrijfscontinuïteit verbeteren voor de nieuwe gecombineerde organisatie,“ zei Matthijs Thijssen, Teamleider Systeembeheer bij Stichting de Hoenderloo Groep. “We wisten ook dat we in de nabije toekomst twee datacenters moesten ondersteunen en waren op zoek naar een oplossing om applicaties met load balancing aan te bieden. De derde en laatste uitdaging voor ons was de toenemende vraag naar veilige en mobiele toegang tot ons netwerk, inclusief vanaf Apple iPad tablets.”

Platani, Gold Citrix® Solution Advisor, adviseerde Citrix® NetScaler® als de beste oplossing om na de fusie twee datacenters te ondersteunen maar ook voor het mogelijk maken van veilige mobiele toegang tot applicaties vanaf iPad’s. “Na een succesvolle proof of concept met de NetScaler VPX virtual appliance, besloten we op te waarderen naar de laatste Citrix XenDesktop editie, waar XenApp bij is inbegrepen en kochten we NetScaler licenties,” voegt Thijssen toe. “We werkten al ruim vijf jaren met de Citrix Access Gateway voor veilige remote access tot onze XenApp-omgeving en de upgrade naar NetScaler was een logische vervolgstap.” Platani ontwikkelde de architectuur, installeerde de uiteindelijke redundante oplossing met twee NetScaler MPX 5500 apparaten en is nog steeds betrokken voor verdere ondersteuning.

Bekijk alle cases